Nieuws

!!!!NIEUW NIEUW NIEUW!!!!


https://www.bancontact.com/nl/bancontact-app

Betaal vanaf nu ook met je smartphone in de frituur.

In bijhorende video vind je hoe je de app snel en makkelijk kan downloaden.


Hoe doe je dit?

1. Download de bancontact app via itunes of indroid. (video)

2. Open je app.

3. Klik op betalen.

4. Men zal op een ander toestel het bedrag ingeven en dan komt een qr code.

5. Scan de code met uw gsm.

6. Geef uw code in die je ingaf als pincode op de app.


In 6 gemakkelijke stappen kan je dus snel en veilig betalen!

De politie in Deinze en Zulte gaat de burgers aansporen om uit te kijken voor inbrekers. Op een originele manier nog wel, met een waarschuwing op servetjes in frituren. De actie maakt deel uit van de jaarlijkse anti-inbraakcampagne ‘1 dag niet’

Frituur De Kouter gooide zijn interieur letterlijk buiten.

Vandaag 28/04/2016 om 09:00 door Eddy Lefevre 

 

Het frituurteam Foto: Ive Steyaert

Deinze - "Ik was toch wel een beetje zenuwachtig.", zegt Carine. "Ik was benieuwd wat onze klanten van het nieuwe interieur gingen vinden," vervolgt ze. Jan treedt haar ja-knikkend bij. Maar het interieur mag er echt zijn, een absolute meerwaarde. U kan het zelf ontdekken en beleven. Vanaf donderdag 28 april tot en met zondag 1 mei organiseren Carine en Jan een heus heropeningsweekend.


Op 25 mei 2006 startten Carine Blontia en Jan Spiesschaert Frituur De Kouter op. De frituur werd een rijzende ster aan het frietenfirmament. Een rijzende ster die ook aandacht heeft voor wie minder mobiel is. In 2008 winnen ze daarom in Deinze de Instap(h)prijs, een prijs die jaarlijks in de stad uitgereikt wordt voor handelszaken die voor een vlotte toegang zorgen voor de minder mobielen. De ster rijst verder, want in 2011 slepen Carine en Jan de titel van "Beste frituur van Oost-Vlaanderen" in de wacht.


Vijf jaar later beslist het frituurkoppel om het plots over een andere boeg te gooien. In april 2016 wordt er gesloten, tot wanhoop van menig frietliefhebber. Het interieur wordt letterlijk buiten gegooid. Een nieuwe frituur herrijst. Op dinsdag 26 april, net geen 10 jaar na het opstarten van de frituur, hielden Carine en Jan een openingsreceptie voor hun hernieuwde frituur. Er weren nog geen frieten gebakken maar de aanwezigen konden wel kennis maken met het nieuwe interieur.


http://www.avs.be/avsnews/met-uw-hulp-stekken-wij-meer-dan-een-frietje

De beste frietjes!

In 2011 wonnen wij de prijs voor beste frituur van Oost Vlaanderen!DEINZE - Carine Blontia en haar man Jan Spiesschaert zijn uitgeroepen tot beste friturist van Oost-Vlaanderen in 2012. Het echtpaar kreeg de trofee overhandigd tijdens de horecabeurs in Gent.De verkiezing is voor de eerste keer op het getouw gezet op initiatief van het culinaire jaarboek Foodprint, dat in maart 2012 verschijnt, met de steun van Valorfrit. Laatstgenoemde firma zamelt gebruikte frituurvetten en oliën in. De laureaten in Deinze zijn trots met hun bekroning.


'Na iets meer dan vijf en een half jaar is de trofee een stimulans om de lat blijvend hoog te leggen', zegt Carine. 'Ik volgde handel in het Sint-Vincentiusinstituut, maar het was mijn droom om met een restaurantje te beginnen. Afkomstig uit Deinze ging ik een handje helpen in een restaurant en leerde er de knepen van het vak. Zes jaar geleden heb ik dan samen met mijn man, die slager is van opleiding, besloten om aan de steenweg naar Tielt een uitgebrand pand te kopen. We hebben dit gesloopt en een nieuwe zaak opgetrokken waar we eventueel een restaurant, tearoom of frituur konden inrichten. Het is uiteindelijk een frituur geworden met een uitgebreid aanbod aan snacks, salades en vleesassortimenten. Wij ruimen hier meteen een misverstand weg. Iedereen dacht immers dat wij ook de eigenaars waren van de frituur op het kruispunt aan de school Ter Kouter was gevestigd. Die frituur is verkocht aan de school zelf. Belangrijk bij de opstart was dat we achteraan konden uitbreiden. Daar hebben we een andere woning gesloopt en legden een parking aan die uitgeeft op de steenweg naar Aalter. Op de binnenplaats plaatsten we een overdekte rokersruimte.'


'De trofee danken we aan onze dagverse frietjes. We hebben een speciale baktechniek ontwikkeld. We nemen dagelijks onze aardappelen af bij een landbouwer op de grens van Oost- en West-Vlaanderen. Voorts prijst de jury onze grote variatie aan snacks en de netheid in onze frituur. Een bijzonder vermelding kregen we voor de zuiverheid van onze toiletten. Positief was ook ons onthaal.En we hebben specialiteiten, de speciale lookworst gemaakt op grootmoeders wijze en onze bearnaisesaus. Die hebben we op aanraden van de jury een ietsje pittiger gemaakt', zegt Jan. 'Het zijn lange dagen die we kloppen maar het loont.'


Frituur De Kouter, Kouter 121 in Deinze, 09-328 86 40 www.frituurdekouter.be


Bron :http://www.nieuwsblad.be/cnt/vo3io4ep


Instap H prijs.

In 2008 wonnen wij  de in stap h prijs.


In-stap(h)-prijs uitgereiktTer gelegenheid van de Dag van de Klant kregen zaterdagnamiddag frituur De Kouter en Slagerij Dhertoge uit Deinze de In-stap(h)-prijs, een beloning voor handelaars of vrije beroepen die zich verdienstelijk hebben gemaakt om hun handelspand toegankelijk te maken voor personen met een handicap. Het stadsbestuur van Deinze reikt de prijs jaarlijks uit op voorstel van de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (STAPH).

Foto : Kurt @Lumix


Winnaars INSTAP(H)-prijs 2008

De in-stap(h)-prijs werd dit jaar op twee manieren uitgereikt. Er was enerzijds de kandidatuur van de handelszaken en anderzijds zijn alle zaken uit de voedings- sector (slagerijen, bakkerijen, chocoladewinkels, enz. ...) bezocht geweest door een delegatie van de STAPH. (Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap)


De IN-STAP(H)-prijs is een bekroning voor handelaars of vrije beroepen die zich verdienstelijk hebben gemaakt om hun handelspand met dienst- en/of winkelfunctie toegankelijk te maken voor personen met een lichamelijke, visuele, auditieve en/of verstandelijke handicap. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het stadsbestuur op voorstel van de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap.


Dit jaar worden frituur 'De Kouter', die toegankelijk is via de Kouter maar ook beschikt over een grote parking die bereikbaar is via de Aaltersesteenweg en slagerij Dhertoge op de hoek Markt, Schutterijstraat als winnaars verkozen.

Mevr. Blontia Carine uitbaatster van Frituur De Kouter en De familie Dhertoge mogen terecht fier zijn als laureaat van deze wedstrijd.


Deze prijs ter waarde van 500 euro wordt samen met een trofee en een diploma plechtig overhandigd door een delegatie van het stadsbestuur en de STAPH op zaterdag 27 september om 14 uur in Frituur De Kouter. Het is tevens dag van de klant.

Bron: http://nieuwsblad.typepad.com/deinze/2008/09/winnaars-instap.html
Openingsuren:


Maandag

GESLOTEN

GESLOTEN

Dinsdag

GESLOTEN

GESLOTEN

Woensdag

11.00 - 13.30

17.00 - 21.30

Donderdag

11.00 - 13.30

17.00 - 21.30

Vrijdag

11.00 - 13.30

17.00 - 00.00

Zaterdag

11.00 - 13.30

17.00 - 00.00

Zondag

11.00 - 13.30

17.00 - 21.30

Contact:

BVBA JCA

Frituur de kouter

kouter 121

9800 Deinze


Tel: 09.328.86.40

E-mail: info@frituurdekouter.be